Wat doen wij?

Virus

Het doel van de avond is gezellig samenzijn met als onderwerp computers en alle aspecten die daar bij horen.

Indien er behoefte is wordt er uitleg gegeven door de meer ervaren leden over allerlei onderwerpen. Zo wordt bijvoorbeeld de binnenkant van een computer besproken en laten zien. Hiervoor schroeven wij dus een van de desktops open zodat er uitleg gegeven kan worden over de componenten die aanwezig zijn om uw programma’s te laten draaien.

Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende besturingssystemen. Windows is nog wel in de meerderheid maar echt niet meer de enige. Enkele andere besturingssystemen die wij gebruiken zijn Ubuntu (er zijn ook een desktop en een laptop mee uitgerust), Mandriva, NetbookRemix, en soms nog wat experimentjes zoals PuppyLinux, Suse of LinuxMint.
De Windowsvarianten die je bij ons kan vinden zijn onder andere XP, Vista,7 en 8.
Tegenwoordig is het wat apparatuur en besturing niet bij te benen. Zo zijn er dus ook al leden met een Tablet die op Android draait of de iPad die op het Apple besturingssysteem draait. Ook vindt je steeds vaker internet op de GSM. Je ziet er is van alles te vinden.
Natuurlijk wordt er genoeg gespeeld met allerlei software. Fotobewerking is wel de absolute topper. Hiervoor gebruiken we programma’s zoals PaintShopPro, AdobePhotoshop en TheGimp.

Sommige creatievelingen maken hier hun website, enkele voorbeelden hiervan staan bij de links.

Tussen de bedrijven door is er tijd om aan de bar een lekker ‘bakkie’ te drinken en even wat te kletsen.

Leave a Comment